Wygoda gotowania

Jednogarnkowy, meksykański ryż z udkami z kurczaka, chili, zieloną papryką, kolendrą i kleksem śmietany

30 min

Łatwy

30 min

Obiad w szybkim i egzotycznym stylu, w którym zakochasz się od pierwszych kęsów! Przyrządzisz go łatwo, na jednej patelni – a to dodatkowa zaleta! – a w smaku oczaruje wszystkich domowników dzięki wyrazistym, meksykańskim przyprawom i balansujących je chłodnym, świeżym dodatkom. Spróbuj, a na pewno wrócisz do tego dania!
Krok po kroku:

  1. Na patelni obsmaż mięso, warzywa, a następnie ryż z przyprawami. Zalej wodą i duś przez 12-15 minut.
  2. Pod koniec zdejmij przykrywkę i przesmaż jeszcze przez kilka minut, by nadmiar wody odparował i podawaj z pomidorem, śmietaną, kolendrą i limonką.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

Ryż basmati

Kukurydza konserwowa

Papryka zielona

Cebula żółta

Pomidor

Świeża kolendra

Papryczka chili

Limonka

Śmietana 18%

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

635

Tłuszcze [g]

18

Węglowodany [g]

77

Białko [g]

40

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Sól