Wygoda gotowania

Jednogarnkowa kasza bulgur z serem Halloumi i cieciorką w pomidorowym sosie z papryką i jogurtem

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Wege obiadowe danie, które raz-dwa znika z talerza. Choć wygląda niepozornie, znajdziesz tu pełnowartościowy posiłek z sycącej kaszy bulgur, mięciutkiego sera Halloumi i chrupiącej cieciorki z warzywami. Całość smakowo wpada w delikatną słodycz od papryki i czerwonej cebulki, którą idealnie balansuje kwaskowy jogurt. W dodatku całość gotowa na jednej patelni! Spróbuj koniecznie.
Krok po kroku:

  1. Podsmaż czerwoną cebulę, paprykę i cieciorkę, a następnie ser Halloumi.
  2. Dodaj kaszę bulgur, koncentrat pomidorowy, przyprawy i gotuj ok. 12-15 minut.
  3. Podawaj z kleksem jogurtu i posiekaną natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Ser Halloumi

Kasza bulgur

Cieciorka

Papryka czerwona

Czerwona cebula

Jogurt

Koncentrat pomidorowy

Bulion warzywny

Papryka wędzona

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

719

Tłuszcze [g]

34

Węglowodany [g]

74

Białko [g]

37

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz