Czy pomiędzy kebabem, a gyrosem jest jakaś różnica? Jest! I znajdziesz ją właśnie w tym zestawie. Aromatyczne przyprawy na bazie tymianku i rozmarynu w połączeniu z soczystymi, przyrządzonymi w piekarniku plastrami karkówki będą stanowić doskonałą bazę tego dania, a dopełni je sałatka z pomidorków, ogórka, czerwonej cebuli, awokado i mieszanki greckich ziół. Całość podasz w chlebkach pita posmarowanych domowych hummusem, obsypanych kozim serkiem i skropionych sokiem z cytryny. Ta mieszanka na pewno Ci zasmakuje!
Krok po kroku:
- Plastry karkówki wyłóż na papier do pieczenia i piecz ok. 20-25 minut.
- Przygotuj hummus z cieciorki, pasty tahini, soku z cytryny, oliwy i czosnku.
- Przygotuj sałatkę z pomidorków, awokado, czerwonej cebuli, ogórka oraz mieszanki ziół i oliwy.
- Chlebki pita pogrzej w piekarniku.
- Chlebki rozkrój na połówki, posmaruj hummusem, wyłóż uprzednio posiekanym mięsem, sałatką oraz kozim serem i skrop z wierzchu resztą soku z cytryny.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko, sezam.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja