Wygoda gotowania

Dorsz w płatkach chili w śmietanowo-cytrynowym sosie na sałatce z kuskusem i świeżymi warzywami

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Danie, które zachwyci Cię swoim śmietanowo-cytrynowym, kremowym i jednocześnie pikantnym sosem wraz z lekką i chrupiącą sałatką ze świeżych warzyw i kuskusu. Powiew świeżości i lata!
Krok po kroku:

  1. Podsmaż na maśle płatki chili, skórkę z cytryny, a następnie obtoczoną w mące rybę.
  2. Dodaj śmietankę, zagotuj i zagęść.
  3. Kuskus zalej wodą, a warzywa pokrój w drobną kostkę, oprósz ziołami, oliwą i połącz.
  4. Podawaj, gdy sos nabierze kremowej konsystencji.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza atlantyckiego

Kuskus

Szpinak

Papryka czerwona

Ogórek

Pomidorki

Cytryna

Śmietanka 30%

Zioła greckie

Płatki chili



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

549

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

53

Białko [g]

34

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia z przykrywką

Potrzebujesz

Masło
Łyżka mąki pszennej
Sól i pieprz