Wygoda gotowania

Dorsz w panierce z ziemniaczanymi talarkami, szybkim colesławem i sosem sweet-chili

25min

Łatwy

25min

Ekspresowy i lubiany obiadek, czyli rybka w panierce, pieczone ziemniaczane talarki, suróweczka z białej kapusty i jako dodatek sos sweet-chili! Łatwy w przygotowaniu i zasmakuje zwłaszcza najmłodszym!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w talarki, połącz z przyprawą do ziemniaków, wyłóż na papier do pieczenia i piecz 20-25 minut.
  2. Kapustę połącz majonezem i dopraw solą i pieprzem, a dymkę posiekaj.
  3. Rybę zanurz w jajku, obtocz w bułce tartej i usmaż na złoty kolor i podawaj z sosem sweet-chili.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, jaja, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Polędwica z dorsza atlantyckiego

Ziemniaki myte

Kapusta biała szatkowana

Marchew szatkowana

Sos sweet-chili

Majonez

Bułka tarta

Dymka

Przyprawa do ziemniaków



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

632

Tłuszcze [g]

22

Węglowodany [g]

77

Białko [g]

30

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz