Ten obiad to prawdziwa, meksykańska uczta. Znajdziesz tu znane i lubiane chili con carne, czyli wyrazisty, mięsny, pomidorowy farsz z czerwoną fasolą i kukurydzą (i dodatkowo obsypany ciągnącym się serem!) oraz solidną garść świeżych dodatków – pikantne papryczki jalapeno, pyszne awokado, świeża kolendra, sałata i limonka. Całość otulona w autentyczne kukurydziane placuszki z niezastąpioną kwaśną śmietaną. Spróbuj raz, a z pewnością pokochasz!
Krok po kroku:
- Przygotuj farsz chili con carne smażąc cebulę, czosnek, mięso, a następnie podduszając w pomidorach z fasolą, kukurydzą i przyprawami. Przed podaniem obsyp powstały sos tartym serem.
- Przygotuj dodatki – posiekaj sałatę, czerwoną cebulkę, awokado, limonki.
- Podgrzej placki, wypełnij mięsnym farszem i świeżymi dodatkami, a na końcu skrop sokiem z limonki i dodaj po kleksie śmietany.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja