Wygoda gotowania

Domowe, łagodne, żółte curry w tajskim stylu z kurczakiem, liśćmi kafiru i warzywami

25min

Łatwy

25min

Danie, które polubisz od pierwszych kęsów – gęsty, kremowy sos na bazie łagodnej pasty curry, który doskonale komponuje się z ryżem i świeżymi warzywami. Całość jest łatwa w przygotowaniu i tworzy przepyszny obiad, który polubisz.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Usmaż kurczaka z imbirem, czosnkiem i szalotką, a następnie dodaj śmietankę kokosową, pastę curry, liścia kaffiru i podgotuj.
  3. Przygotuj warzywa – ogórka, szalotkę i pomiodra.
  4. Na koniec zredukuj sos, zagęść śmietaną, dopraw sokiem z limonki i podawaj wraz z listkami kolendry.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

Ryż jaśminowy

Ogórek

Pomidor

Szalotka

Limonka

Żółta pasta curry

Śmietanka kokosowa

Świeża kolendra

Liście kaffiru

Imbir

Czosnek

Śmietana 18%



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

596

Tłuszcze [g]

25

Węglowodany [g]

52

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz