Domowe fish&chips w wersji z płatkami migdałów to prawdziwy strzał w 10! Znajdziesz tu domowe frytki z piekarnika, a także dip w cytrynowym stylu, który idealnie pasuje do frytek i ryby. Przygotowany na bazie majonezu z oliwą, sokiem z cytryny oraz siekaną natką pietruszki balansuje wszystkie smaki na talerzu, do których wystarczy już tylko garstka rukoli i świeży, soczysty pomidor. Pycha!
Krok po kroku:
- Ziemniaki pokrój w słupki, połącz z przyprawą i piecz ok. 20-25 minut.
- Rybę obtocz w jajku, płatkach migdałów, bułce tartej i smaż na patelni.
- Przygotuj sos łącząc majonez z oliwą, sokiem z cytryny, czosnkiem i natką pietruszki.
- Podawaj z rukolą i pomidorem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, jaja, gorczyca, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja