Jedno z bardziej znanych na świecie dań kuchni Tureckiej debiutujące w obiadowej formie w składnikach na obiad! Domowe falafelki, czyli kuleczki z cieciorki z natką pietruszki, które raz-dwa przyrządzisz w swojej kuchni, a wraz z sałatką w greckim stylu i pszennym plackiem stworzą smaczną, śródziemnomorską odskocznię od obiadowej nudy.
Krok po kroku:
- Zmiksuj cieciorkę wraz z czerwoną cebulą, czosnkiem, natką pietruszki i skórką z cytryny, a następnie uformuj w kulki i piecz ok. 20-25 minut.
- Przygotuj składniki na sałatkę – ogórka, pomidorki, czerwoną cebulę oraz oliwki i ser typu feta.
- Podgrzej pszenne placki i podawaj z kleksem jogurtu, papryczkami i skropione oliwą, gdy falafelki będą gotowe.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gluten.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.