Domowe chili con carne z kleksem śmietany, dymką i szybkimi nachosami z serem

25 min

Łatwy

25 min

Jeden z najchętniej wybieranych obiadów inspirowanych kuchniami świata – w nowej, uproszczonej i prawdziwie domowej wersji. Zachwyci Cię w tym przepisie łatwość wykonania oraz dowiesz się, że smaki świata wcale nie muszą wymagać skomplikowanego gotowania, by przyrządzić pyszny, aromatyczny i niecodzienny obiad dla swoich domowników!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Usmaż cebulę, czosnek, mięso, a następnie dodaj pomidory, fasolę oraz przyprawy i zredukuj sos.
  3. Przygotuj dodatki – pomidorki i dymkę.
  4. Przygotuj nachosy – pokrój placki, obsyp serem i zapiecz w piekarniku.
  5. Podawaj z kleksem śmietany i skrapiając sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Ryż basmati

150g

240g

Tortilla pszenna

Pomidory w puszce

Fasola czerwona konserwowa

Cebula kostka

Śmietana 18%

Pomidorki

Limonka

Dymka

Ser cheddar

Czosnek

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

1062

Tłuszcze [g]

31

Węglowodany [g]

112

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz