Obiad, w którym zachwyci Cię łatwość przyrządzenia i niecodzienne połączenie, jakim jest maślana bułka z… tuńczykiem! Dodatkowo klasyczne burgerowe dodatki – świeży pomidor, czerwona cebula, chrupiąca rzymska sałata i przepyszny majonezowy sos z sokiem z cytryny, czosnku i świeżej natki pietruszki. Ten obiadowy pomysł to idealna propozycja dla fanów lekkich, ale jednocześnie sycących dań. Spróbuj koniecznie!
Krok po kroku:
- Ziemniaki pokrój na frytki, połącz z wędzoną papryką i piecz ok. 20 minut.
- Przygotuj kotleciki z tuńczyka – z jajkiem, mąką, wędzoną papryką i dymką. Obtocz w bułce tartej i smaż na oleju.
- Przygotuj warzywa oraz sos, a bułki przekrój i podgrzej w piekarniku.
- Do podania przesmaruj bułki przygotowanym majonezowo-cytrynowym sosem, wyłóż pozostałymi dodatkami i podawaj z upieczonymi frytkami
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: ryby, gluten, mleko, jaja, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja