Wygoda gotowania

Domowe burgery z tuńczykiem, cytrynowo-pietruszkowym majonezem i domowymi frytkami

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Obiad, w którym zachwyci Cię łatwość przyrządzenia i niecodzienne połączenie, jakim jest maślana bułka z… tuńczykiem! Dodatkowo klasyczne burgerowe dodatki – świeży pomidor, czerwona cebula, chrupiąca rzymska sałata i przepyszny majonezowy sos z sokiem z cytryny, czosnku i świeżej natki pietruszki. Ten obiadowy pomysł to idealna propozycja dla fanów lekkich, ale jednocześnie sycących dań. Spróbuj koniecznie!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój na frytki, połącz z wędzoną papryką i piecz ok. 20 minut.
  2. Przygotuj kotleciki z tuńczyka – z jajkiem, mąką, wędzoną papryką i dymką. Obtocz w bułce tartej i smaż na oleju.
  3. Przygotuj warzywa oraz sos, a bułki przekrój i podgrzej w piekarniku.
  4. Do podania przesmaruj bułki przygotowanym majonezowo-cytrynowym sosem, wyłóż pozostałymi dodatkami i podawaj z upieczonymi frytkami

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: ryby, gluten, mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tuńczyk konserwowy w oleju

Ziemniaki

Bułka w stylu brioche

Majonez

Cytryna

Czerwona cebula

Pomidor

Bułka tarta

Sałata rzymska

Dymka

Natka pietruszki

Wędzona papryka

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

612

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

82

Białko [g]

32

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Praska do czosnku

Potrzebujesz

Jajko
Łyżka mąki pszennej
Olej