Wygoda gotowania

Burrito bowl z czarną fasolą i ryżem

25 min

Średni

25 min

Prostota w meksykańskim wydaniu. Sycąca wołowina, wysokoenergetyczna czara fasola, a do tego odświeżająca limonka i świeża kolendra z jogurtem. Tyle smaku na jednym talerzu!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. W małym garnuszku podgrzej czarną fasolę.
  3. Na patelni podsmaż cebulę, a następnie dodaj mieloną wołowinę. Dodaj pomidory oraz przyprawy i zredukuj sos na małym ogniu.
  4. Przed podaniem skrop limonką oraz dodaj łyżkę jogurtu i sporą ilość kolendry.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

Ryż

150g

Puszka pomidorów

Czarna fasola

Cebula kostka

Limonka

Jogurt

Kolendra

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna

669

Tłuszcze

16

Węglowodany

55

Białko

44

Waga jednej porcji to 450

Wymagane sprzęty

Duża patelnia
Mała patelnia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól