Danie, w którym pierwsze skrzypce zagra duet w postaci pieczonych pałek z kurczaka – w klasycznych przyprawach, oblanych wyjątkowym połączeniem w postaci czosnku, masła i nadającej słodyczy miodu – i świeżej, chrupiącej suróweczki z młodej kapusty z koperkiem i sokiem z cytryny. W takim zestawieniu można dodać jedynie ugotowane, młode ziemniaczki i delektować się pysznym mięskiem ze słodkawą, przypieczoną skórką i doskonałą chrupiącą surówką.
Krok po kroku:
- Na maśle podsmaż czosnek, dodaj miód, podgrzej, wymieszaj i oblej nimi pałki z kurczaka – piecz ok. 25-30 minut.
- Ziemniaki ugotuj do miękkości.
- Młodą kapustę drobno posiekaj, zetrzyj marchew i drobno posiekaj koperek. Kapustę osól, ugnieć dłońmi, by wypuściła sok, dodaj pozostałe składniki oraz sok z cytryny, łyżkę białego cukru, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
- Ugotowane ziemniaki podawaj z łyżeczką masła.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja