Chrupiący łosoś na sałacie rzymskiej z ziemniaczanymi talarkami, kolorowymi dodatkami i jogurtowym dressingiem z awokado

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Przepyszny, chrupiący z zewnątrz i soczysty w środku, łosoś z rzymską sałatą, ziemniaczanymi talarkami, garścią świeżych dodatków i wyjątkowym, aksamitnym dressingiem ze zmiksowanego awokado! Całość podana w formie sałatki przypadnie do gustu każdemu fanowi lekkich obiadów.Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój na talarki, łososia obtocz w jajku i panierce z grana padano, natki pietruszki i panko i piecz ok. 20 minut.
  2. Pokrój pomidorki, ogórka, rzodkiewki i sałatę.
  3. Przygotuj dressing blendując awokado ze śmietaną, oliwą i resztką natki pietruszki.
  4. Podawaj układając wszystkie składniki na sałacie i polewając dressingiem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca, gluten, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

300g

450g

Ziemniaki myte

450g

700g

Sałata rzymska

Pomidorki

Rzodkiewki

Awokado

Śmietana 18%

Grana padano

Panko

Przyprawa do ziemniaków

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

544

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

44

Białko [g]

35

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Blender
Tarka

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz