Wygoda gotowania

Bułeczki bao z chrupiącym kurczakiem w sosie korean BBQ, majonezem i kapustą kimchi

25min

Łatwy

25min

Ulubione bułeczki bao w nowej, ekscytującej wersji z kapustą kimchi, czyli inaczej koreańską kiszoną kapustą pekińską. Jest w niej cała moc wyjątkowego i nieporównywalnego do niczego smaku i świetnie nada się do mięciutkich bułeczek bao. W tej wersji przyrządzisz ją z chrupiącymi kawałkami udka z kurczaka dodatkowo obtoczonych w sosie do koreańskiego BBQ. Do tego łyżeczka majonezu, garść chrupiących dodatków i wspaniały, nieszablonowy obiad gotowy! Spróbuj koniecznie, bo jest to danie, które z powodzeniem znajdziesz w knajpach z koreańską kuchnią, a z łatwością przygotujesz je w swojej kuchni zaskakując przy tym wszystkich swoich domowników!

Krok po kroku:

  1. Bułeczki bao podgrzej na parze.
  2. Kurczaka zanurz w jajku, obtocz w panko i usmaż na złoto, a po usmażeniu obtocz w sosie Sticky Korean BBQ.
  3. Podgrzane bułeczki przesmaruj majonezem, wyłóż kimchi, plastrami ogórka, piórkami czerwonej cebuli, obtoczonym kurczakiem i listkami kolendry.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, soja, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

Bułeczki bao

Kapusta Kimchi

Ogórek

Cebula czerwona

Świeża kolendra

Majonez

Panko

Sos Heinz Sticky Korean BBQ

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

785

Tłuszcze [g]

31

Węglowodany [g]

102

Białko [g]

46

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek do gotowania na parze lub garnek + durszlak
Patelnia

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz