Prosta propozycja obiadowa dla miłośników kuchni greckiej, a w szczególności ulubionych tzatzyków. Do tego delikatna kasza kuskus z listkami świeżej mięty, feta oraz sałatka ze świeżych warzyw – zielona papryka, pomidorki i czerwona cebulka – i szybka wycieczka do Grecji w jedno popołudnie zaliczona! Smacznie, lekko i letnio!
Krok po kroku:
- Przygotuj mięso na pulpeciki ze świeżymi ziołami i obsmaż na patelni.
- Kuskus zalej wrzątkiem, dopraw solą, przykryj i pozostaw do wchłonięcia wody.
- Zetrzyj ogórka oraz posiekaj koperek i miętę na tzatziki oraz przygotuj warzywa na sałatkę.
- Podawaj z rozkruszoną fetą i listkami mięty, gdy pulpeciki nabiorą ładnego brązowego koloru.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja