Wygoda gotowania

Botwinkowe kaszotto z jarmużem z soczystym plastrem karkówki i ogórkiem małosolnym

25 min

Łatwy

25 min

Fantastyczne kaszotto, które swój kolor zawdzięcza botwince, podane z soczystym kawałkiem karkówki i ogórkiem małosolnym.

Krok po kroku:

  1. Podsmaż botwinkę razem z kaszą, a następnie podlewaj całość bulionem warzywnym.
  2. Dodaj liście jarmużu.
  3. Na patelni smaż plastry karkówki po ok. 4-5 minut z każdej strony.
  4. Podawaj z ogórkiem, gdy kasza będzie miękka, a mięso dojdzie w środku.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Plastry karkówki

350g

Kasza pęczak

150g

Botwinka

Jarmuż

Ogórki małosolne

Bulion warzywny



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

582

Tłuszcze [g]

40

Węglowodany [g]

24

Białko [g]

34

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek
Durszlak

Potrzebujesz

Oliwa z oliwek