Wygoda gotowania

Bitki ze schabu w sosie porowym z tłoczonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami

25 min

Łatwy

25 min

Obiadek w prawdziwie domowym stylu, ale to właśnie takie smakują najbardziej! Przygotujesz tu kruche schaby w przepysznym porowym sosie, tłuczone ziemniaczki z koperkiem oraz… zasmażane buraczki! Wystarczy raz-dwa przesmażyć je na maśle z jabłkiem i cebulką, a ich ciepły dodatek do obiadu podkreśli swojski charakter tego dania.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki.
  2. Usmaż schaby, następnie por i zalej wodą – duś ok. 10-15 minut.
  3. Zetrzyj jabłko, buraczki odsącz z wody oraz posiekaj cebulkę – podsmaż na maśle.
  4. Z sosu odparuj nadmiar wody, zagęść śmietaną, a ziemniaki utłucz z masłem i koperkiem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Schab wieprzowy

Ziemniaki obrane

Buraczki wiórki w słoiku

Jabłko

Cebula

Koperek

Bulion warzywny

Śmietana 18%



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

523

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

46

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Garnek
Tarka
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Olej
Masło
Sól i pieprz