Obiadek w prawdziwie domowym stylu, ale to właśnie takie smakują najbardziej! Przygotujesz tu kruche schaby w przepysznym porowym sosie, tłuczone ziemniaczki z koperkiem oraz… zasmażane buraczki! Wystarczy raz-dwa przesmażyć je na maśle z jabłkiem i cebulką, a ich ciepły dodatek do obiadu podkreśli swojski charakter tego dania.
Krok po kroku:
- Ugotuj ziemniaki.
- Usmaż schaby, następnie por i zalej wodą – duś ok. 10-15 minut.
- Zetrzyj jabłko, buraczki odsącz z wody oraz posiekaj cebulkę – podsmaż na maśle.
- Z sosu odparuj nadmiar wody, zagęść śmietaną, a ziemniaki utłucz z masłem i koperkiem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gorczyca, jaja.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.