Ten obiad to prawdziwa eksplozja smaków i super pomysł na odskocznię od mięsnych dań. Znajdziesz tu bazę w postaci ulubionej komosy ryżowej, a także pieczonych w wędzonej papryce batatów. Do tego, upieczona z jednym razem z batatami, cieciorka, która nabierze formy niemal prażonych orzeszków oraz jesienny finish w postaci plasterków jabłka, suszonej żurawiny i miodowo-musztardowego dressingu. O pożywność tego dania zadbaj podsmażone kosteczki Halloumi, które idealnie wpasują się w te smaki. Spróbuj koniecznie nawet, jeśli stawiasz tylko na mięsne obiady.
Krok po kroku:
- Bataty obtocz wraz z cieciorką w papryce wędzonej i piecz ok. 20-25 minut.
- Ugotuj komosę.
- Jabłko pokrój w plasterki, żurawinę namocz w gorącej wodzie, a ser Halloumi pokrój w kostkę i usmaż.
- Do podania przygotuj dressing z miodu, musztardy, oliwy i soku z cytryny i skrop nim całe danie.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, orzechy, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja