Rabarbarowo-truskawkowy kompot to 1-szy z kompotów, który wylądował w ofercie, jako letni dodatek do obiadów. Poniżej przepis jak go przyrządzić:
W zestawie znajdziesz:
- Rabarbar
- Truskawki
- Jabłko
- Gruszka
- Mięta
Przygotuj:
- Duży garnek
- 2-3 łyżki cukru wg uznania
- ok. 1750ml wody
Krok po kroku:
- Owoce opłucz. Rabarbar pokrój na kawałki o długości 3-4cm, jabłko i gruszkę pokrój na ćwiartki wydrążając gniazda. Z truskawek wykrój szypułki.
- Do garnka odmierz ok. 1750ml wody, dodaj owoce (bez truskawek) i zagotuj.
- Gdy woda będzie wrzeć dorzuć truskawki, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3-4 minuty. Dodaj 2-3 łyżki cukru według własnego uznania, a następnie pozostaw do wystudzenia.
- Po wystudzeniu odcedź owoce zachowując te najmniej rozgotowane i przelej kompot do dzbanka. Podawaj schłodzony z kostkami lodu i listkami mięty.
Po przyrządzeniu przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu kolejnych 4-5 dni.
Jak zamawiać składniki na kompoty?
Składniki z przepisem na kompoty dołączają do sezonowe letniej oferty i będą dostępne do odwołania. Zamawiać można pisząc do nas na FB, IG lub na mail kontakt@fullspoon.pl podając nr swojego zamówienia i opłacając przelewem.
Składniki z przepisem na kompot rabarbarowo-truskawkowy: 11zł na ok. 1,75l kompotu.
Kolejne odsłony letnich kompotów w nadchodzących tygodniach.