Zielone risotto z pesto, pieczonymi warzywami, kurczakiem i szynką parmeńską

25min

Łatwy

25min

Ulubione risotto w nowej wersji z zielonym pesto, pieczonymi warzywami, soczystą  piersią z kurczaka i kawałkami słonej szynki parmeńskiej. Całość tworzy przepyszne obiadowe połączenie we włoskim stylu.
Krok po kroku:

  1. Upiecz warzywa i piersi z kurczaka.
  2. Podsmaż cebulę z czosnkiem, dodaj ryż i podlewaj bulionem.
  3. Dodaj pesto, grana padano i podawaj obsypując szynką parmeńską.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: orzechy, gorczyca, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

350g

550g

Ryż arborio

150g

240g

Cukinia

Pomidorki

Cebula

Szynka parmeńska

Bulion warzywny

Grana padano

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

461

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

7

Białko [g]

50

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek z grubym dnem

Potrzebujesz

Oliwa
Masło