Zielone curry z żółtą papryką, orzechami nerkowca i kapustą pak choi

25 min

Łatwy

25 min

Wyjątkowe i aromatyczne zielone curry na mleczku kokosowym z prażonymi orzechami nerkowca oraz warzywami – żółtą papryką oraz kapustą pak choi. Wraz z ryżem basmati znika z talerza raz-dwa!Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Podsmaż mięso. Pokrój paprykę i pak choi, a następnie również podsmaż. Zalej mleczkiem kokosowym z zieloną pastą curry i duś 8-10 minut.
  3. Do podania upraż orzechy nerkowca.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

350g

550g

Ryż basmati

150g

240g

Mleczko kokosowe

Żółta papryka

Pak choi

Pasta green curry

Orzechy nerkowca



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

685

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

46

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz