Wygoda gotowania

Zielone curry z kurczakiem, cukinią, szpinakiem, makaronem udon, orzechami nerkowca i świeżą kolendrą

25 min

Łatwy

25 min

Zielone curry to danie, które od razu przypadnie do gustu miłośnikom egzotycznych smaków. Znajdziesz tu mocną, tajską nutę, za sprawą zielonej pasty curry – na bazie zwłaszcza zielonych papryczek chili i trawy cytrynowej – dodatku świeżej kolendry, orzechów oraz śmietanki kokosowej. Nie zabraknie tu też garści świeżych, zielonych warzyw. A wraz z pysznym, kluskowatym makaronem udon, który oblepi się kokosowym sosem stworzą danie, które raz-dwa zniknie z talerza!

Krok po kroku:

  1. Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj ok. 3 minut.
  2. Mięso z piersi kurczaka usmaż wraz z warzywami, a następnie podduś z pastą curry i śmietanką kokosową.
  3. Podawaj obsypując świeżą kolendrą i orzeszkami nerkowca.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

Makaron udon

Cukinia

Zielona pasta curry

Szpinak

Śmietnka kokosowa

Orzechy nerkowca

Szalotka

Czosnek

Świeża kolendra



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

409

Tłuszcze [g]

13

Węglowodany [g]

31

Białko [g]

38

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Duża patelnia z przykrywką
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz