Zielone curry z czerwoną papryką, szpinakiem, śmietanką kokosową, orzechami nerkowca i brązowym ryżem

30min

Łatwy

30min

Danie, które już nie raz gościło w jadłospisie i zawsze zaskakiwało swoim niecodziennym słodkawo-ostrawym smakiem i jednocześnie odświeżającym aromatem. Inspirowane kuchnią tajską w tej wersji z kurczakiem, orzechami nerkowca, różyczkami brokuła, szpinakiem, czerwoną papryką, brązowym ryżem oraz obowiązkowo śmietanką kokosową. Idealny obiad dla fanów kulinarnych podróży.Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Usmaż kawałki piersi z kurczaka wraz z warzywami i pastą curry, a następnie dodaj śmietankę kokosową i gotuj ok. 10-12 minut.
  3. Do podania upraż i obsyp danie orzechami nerkowca.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka krojony w kostkę

Ryż brązowy

Papryka czerwona

Brokuł

Szpinak

Śmietanka kokosowa

Czosnek

Orzechy nerkowca

Szalotka

Zielona pasta curry



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

628

Tłuszcze [g]

28

Węglowodany [g]

46

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia z przykrywką
Garnek na ryż

Potrzebujesz

Olej