Wygoda gotowania

Zielona sałatka z serem Halloumi, awokado, ogórkiem i orzechami

20min

Łatwy

20min

Zielona sałatka w środku zimy dla przywołania lata! Chrupiący z zewnątrz i ciągnący w środku ser halloumi na miksie sałat, delikatnej, ale sycącej komosie ryżowej, z zielonym ogórkiem i pysznym awokado. Całość skropiona dressingiem z oliwy i soku z cytryny, posypana chrupiącymi orzechami włoskimi.

Krok po kroku:

  1. Komosę ryżową gotuj pod przykryciem.
  2. Awokado i ogórka pokrój w kostkę i przełóż do miski z sałatą.
  3. Przygotuj sos z oliwy, soku z cytryny i natki pietruszki. Wymieszaj z sałatą, ogórkiem, awokado i orzechami.
  4. Ser halloumi pokrój na plastry i smaż na rozgrzanym oleju.
  5. Całość podawaj, gdy komosa wchłonie wodę.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, orzechy.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Ser Halloumi

Komosa ryżowa

Miks sałat

Ogórek

Awokado

Orzechy włoskie

Pietruszka

Cytryna



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

575

Tłuszcze [g]

31

Węglowodany [g]

45

Białko [g]

29

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia – najlepiej grillowa
Garnek na komosę

Potrzebujesz

Oliwa
Olej
Sól i pieprz