Zapiekany makaron rigatoni z serem pleśniowym, fetą, szpinakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Połączenie szpinaku, fety, czosnku i suszonych pomidorów to już prawdziwy klasyk! Odkryjesz go na nowo w zapiekanej wersji z grubymi makaronowymi rurkami posklejanymi ze sobą roztopionym, pleśniowym serem. Obiad, który koniecznie trzeba  spróbować!Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Na patelni podsmaż suszone pomidory, pomidorki, czosnek, szpinak i por.
  3. Dodaj śmietankę, fetę i ugotowany makaron. Wymieszaj, wyłóż do naczynia żaroodpornego, obsyp kawałkami sera i pestkami dyni. Zapiecz ok. 10 minut w piekarniku.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Makaron rigtoni

Por

Szpinak

Pomidorki

Pestki dyni

Czosnek

Śmietanka 30%

Ser typu feta

Ser Lazur



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

784

Tłuszcze [g]

40

Węglowodany [g]

75

Białko [g]

31

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Naczynie żaroodporne
Patelnia
Garnek

Potrzebujesz

Sól i pieprz