Wygoda gotowania

Zapiekany dorsz czarny w pikantnym stylu z pastą harrisa, czerwoną cebulą, frytkami i białą surówką

25 min

Ryba

Łatwy

25 min

Jeśli szukasz niecodziennego pomysłu na rybkę na obiad, to oto jest! Najlepsze połączenie: domowe fryteczki, surówka z białej kapusty i rybka w panierce, ale w podkręconej wersji. Znajdziesz tu pikantną pastę Harissa, która doskonale połączy się z piórkami czerwonej cebuli, ciągnącym się serem i natką pietruszki. Dzięki temu klasyczne danie zyska nowy, wyrazisty charakter, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim Twoim domownikom!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój w słupki i piecz ok. 20 minut.
  2. Białą kapustę z marchewką połącz z majonezem i dopraw.
  3. Rybę obtocz w jajku, bułce tartej i obsmaż. Następnie przesmaruj pikantną pastą, obłóż piórkami czerwonej cebuli, tartym serem i zapiecz z ziemniakami.
  4. Do podania posiekaj natkę pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z dorsza czarnego

Ziemniaki myte

Kapusta biała szatkowana

Marchewszatkowana

Pasta Harissa

Majonez

Bułka tarta

Czerwona cebula

Natka pietruszki

Przyprawa do ziemniaków

Ser gouda



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

433

Tłuszcze [g]

13

Węglowodany [g]

49

Białko [g]

28

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Tarka

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz