Jeśli szukasz niecodziennego pomysłu na rybkę na obiad, to oto jest! Najlepsze połączenie: domowe fryteczki, surówka z białej kapusty i rybka w panierce, ale w podkręconej wersji. Znajdziesz tu pikantną pastę Harissa, która doskonale połączy się z piórkami czerwonej cebuli, ciągnącym się serem i natką pietruszki. Dzięki temu klasyczne danie zyska nowy, wyrazisty charakter, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim Twoim domownikom!
Krok po kroku:
- Ziemniaki pokrój w słupki i piecz ok. 20 minut.
- Białą kapustę z marchewką połącz z majonezem i dopraw.
- Rybę obtocz w jajku, bułce tartej i obsmaż. Następnie przesmaruj pikantną pastą, obłóż piórkami czerwonej cebuli, tartym serem i zapiecz z ziemniakami.
- Do podania posiekaj natkę pietruszki.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko, jaja, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja