Wygoda gotowania

Zapiekane ze świeżym mango, miodem i papryczkami jalapeno udka BBQ z czerwoną kapustą, ryżem i dymką

30 min

Łatwy

30 min

Danie, w którym odnajdziesz prawdziwą euforię smaku – soczyste udka z kurczaka pod korzennym sosem BBQ, a do tego słodkie, podkreślone miodem mango i dodatkowo przełamane octowymi papryczkami jalapeno. Całość zapieczona razem w naczyniu żaroodpornym utworzy przy okazji przepyszny sosik – do takiego dania wystarczy już tylko dobrej jakości ryż, chrupiąca suróweczka i garstka szczypiorku. Spróbuj tego dania koniecznie!

Krok po kroku:

  1. Mięso nasmaruj sosem BBQ i przełóż do naczynia żaroodpornego. Mango obierz, pokrój w kostkę i wraz z papryczkami jalapeno obłóż nim mięso. Skrop miodem i piecz ok. 20-25 minut
  2. Ugotuj ryż, czerwoną kapustę połącz z majonezem, a dymkę posiekaj.
  3. Podawaj, gdy mięso i mango się zarumienią.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

Ryż jaśminowy

Sos BBQ

Miód

Majonez

Papryczki jalapeno

Mango świeże

Czerwona kapusta

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

847

Tłuszcze [g]

40

Węglowodany [g]

80

Białko [g]

36

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piernik
Naczynie żaroodporne
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz