Zapiekane pod serem mimolette tagliatelle z wołowiną z zieloną papryką i dymką

25 min

Łatwy

25 min

Ulubione połączenie – czyli zapiekany z wołowiną serowy makaron! Znajdziesz tu smażoną wołowinę i idealnie łączącą się z nią nowe kulinarne odkrycie, czyli ser mimolette o wyjątkowym pomarańczowym kolorze i orzechowym aromacie. To danie doskonale dopełni świeżo siekana cebula dymka, a jej chrupkość zbilansuje ciągnący się ser!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Usmaż mięso wraz z zieloną papryką i cebulą i dodaj koncentrat.
  3. Wymieszaj ugotowany makaron z mięsem, przełóż do naczynia żaroodpornego obsyp serem i zapiecz 5-7 minut w piekarniku.
  4. Do podania posiekaj dymkę.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Makaron fale

180g

280g

Papryka zielona

Koncentrat pomidorowy

Cebula kostka

Dymka

Ser mimolette

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

813

Tłuszcze [g]

20

Węglowodany [g]

73

Białko [g]

52

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Naczynie żaroodporne
Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz