Zapiekana pod mascarpone pierś z kurczaka w pomidorach w toskańskim stylu

30 min

Łatwy

30 min

Łatwy w przyrządzeniu i pyszny w smaku obiad w a’la toskańskim stylu – pierś z kurczaka w pomidorach zapieczona ze słodkawym serkiem mascarpone i obsypana garścią rukoli i oliwek. Znika z talerzy raz-dwa i wszystkim smakuje!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Podsmaż cebulkę, a następnie obsmaż piersi z kurczaka.
  3. Przełóż do naczynia, zalej pomidorami dodaj kleksy serka mascarpone i piecz całość 15-20 minut.
  4. Do podania pokrój na plasterki oliwki i podawaj obsypane rukolą.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

350g

550g

Makaron świderki razowy

180g

280g

Pomidory w puszce

Serek Mascarpone

Czarne oliwki

Rukola

Cebula kostka

Oregano suszone



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

741

Tłuszcze [g]

35

Węglowodany [g]

55

Białko [g]

49

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Naczynie żaroodporne
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Sól i pieprz