Wołowina ze smażoną marchewką z patelni i tzatzykami z miętą

25 min

Łatwy

25 min

Kolejny przepis inspirowany bliskowschodnimi smakami Tym razem z lekkim kuskusem, aromatycznymi przyprawami i odświeżającymi, chłodnymi tzatzykami z gęstym jogurtem i świeżą miętą. Mniam!

Krok po kroku:

  1. W misce przygotuj kuskus.
  2. Na patelni usmaż mięso, a następnie marchew, cebulę i pomidorki.
  3. W międzyczasie zetrzyj ogórka na tzatzyki i połącz z jogurtem i czosnkiem.
  4. Do podania drobno posikaj świeżą miętę.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Kuskus

150g

240g

Pomidorki

Jogurt typu greckiego

Marchew

Ogórek gruntowy

Cebula kostka

Czosnek

Świeża mięta

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

703

Tłuszcze [g]

20

Węglowodany [g]

55

Białko [g]

43

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Tarka
Praska do czosnku

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz