Wołowina z patelni w azjatyckim stylu z chrupiącym boczkiem, świeżymi warzywami i pikantnym sosem

25min

Łatwy

25min

Soczysta mielona wołowina z patelni z chrupiącym boczkiem w azjatyckim stylu to sprawdzony sposób na obiadową monotonię. Wraz ze świeżymi warzywami, sypkim ryżem, dymką i wyjątkowym sosem spicy-mayo, czyli połączenia pikantnego sosu Sriracha z majonezem, tworzą wyjątkowy obiadowy zestaw, który znika z talerzy w mgnieniu oka!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Usmaż wołowinę wraz z boczkiem.
  3. Umyj i pokrój rzodkiewki, marchew, dymkę i paprykę.
  4. Połącz majonez z ostrym sosem według własnego smaku i podawaj.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: jaja, gorczyca, gluten, soja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Ryż basmati

150g

240g

Boczek wędzony

Papryka czerwona

Marchew

Rzodkiewki

Limonka

Sos Sriracha

Boczek wędzony Papryka czerwona szt Marchew szt Rzodkiewki pęczek Limonka Majonez w g Sos Sriracha Dymka Sos sojowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

823

Tłuszcze [g]

32

Węglowodany [g]

61

Białko [g]

39

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek na ryż
Patelnia na mięso

Potrzebujesz

Sól i pieprz