Wygoda gotowania

Wołowina w sosie sojowym z cukinią, pieczarkami, ryżem i kimchi

20 min

Łatwy

20 min

Obiad, w którym jako dodatek zadebiutuje kimchi! Kimchi, czyli koreańskie kiszone warzywa, a przede wszystkim dobrze znana kapusta pekińska z marchewką i białą rzepą. W tym daniu wystąpi jako dodatek do smażonej wołowiny przyrządzonej w sosie sojowym z pieczarkami i cukinią. Całość to prawdziwa bomba smaków, ale też solidny i sycący obiad, w którym znajdziesz mięso, ryż i porcję warzyw. Polecana jest zwłaszcza fanom kulinarnych podróży!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Usmaż mięso z pieczarkami i cukinią.
  3. Przygotuj sos z sosu sojowego, soku z limonki i cukru trzcinowego. Dodaj na patelnię i zredukuj, aż nadmiar wody odparuje.
  4. Przygotuj sos do podania – połącz ze sobą majonez i sos sriracha.
  5. Podawaj z posiekaną dymką, przygotowanym sosem i kapustą kimchi.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, soja, gorczyca, jaja, ryby.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołwina

Ryż jaśminowy

Sos sriracha

Majonez

Pieczarki

Cukinia

Kapusta kimchi

Szalotka

Imbir

Czosnek

Sos sojowy

Cukier trzcinowy

Limonka

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

786

Tłuszcze [g]

20

Węglowodany [g]

80

Białko [g]

38

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia
Praska do czosnku

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz