Obiad, w którym jako dodatek zadebiutuje kimchi! Kimchi, czyli koreańskie kiszone warzywa, a przede wszystkim dobrze znana kapusta pekińska z marchewką i białą rzepą. W tym daniu wystąpi jako dodatek do smażonej wołowiny przyrządzonej w sosie sojowym z pieczarkami i cukinią. Całość to prawdziwa bomba smaków, ale też solidny i sycący obiad, w którym znajdziesz mięso, ryż i porcję warzyw. Polecana jest zwłaszcza fanom kulinarnych podróży!
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż.
- Usmaż mięso z pieczarkami i cukinią.
- Przygotuj sos z sosu sojowego, soku z limonki i cukru trzcinowego. Dodaj na patelnię i zredukuj, aż nadmiar wody odparuje.
- Przygotuj sos do podania – połącz ze sobą majonez i sos sriracha.
- Podawaj z posiekaną dymką, przygotowanym sosem i kapustą kimchi.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, soja, gorczyca, jaja, ryby.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja