Wołowe kulki w sosie Hoisin z dymką, limonką i pikantnym sosem Sriracha

25min

Łatwy

25min

Szybki obiad w azjatyckim stylu. Pyszne i łatwe w przyrządzeniu pulpeciki wołowe z ryżem basmati, brokułami i gęstym sosem hoisin z czosnkiem i imbirem. Całość obsypana świeżą dymką oraz do smaku – pikantnym sosem Sriracha.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Uformuj kulki i piecz je w piekarniku.
  3. Ugotuj różyczki brokuła.
  4. Przygotuj sos hoisin i obtocz w nim upieczone pulpety. Całość skrop sosem Sriracha i sokiem z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, pszenica.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Ryż basmati

150g

240g

Brokuł różyczki

Sos sojowy

Sos Hoisin

Dymka

Sos sriracha

Limonka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

615

Tłuszcze [g]

11

Węglowodany [g]

58

Białko [g]

37

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Potrzebujesz