Włoskie a’la gnocchi z makaronowych muszelek z suszonymi pomidorami, szpinakiem, grana padano i łososiem

20min

Łatwy

20min

Wyśmienite połączenie drobnych, makaronowych miseczek ze śmietanowo-maślanym sosem, szpinakiem i suszonymi pomidorami z rozpływającym się w ustach pieczonym łososiem. Przepyszny obiad, który nigdy się nie znudzi!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Łososia dopraw solą i pieprzem i upiecz w piekarniku.
  3. Na maśle podsmaż czosnek, suszone pomidory i szpinak oraz dodaj śmietankę.
  4. Następnie dodaj ugotowany makaron, zetrzyj grana padano i zredukuj sos.
  5. Podawaj z pomidorkami i upieczonym łososiem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.

 



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

300g

Makaron muszelki

Śmietanka 30%

Pomidorki

Szpinak

Suszone pomidory

Grana padano



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

684

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

65

Białko [g]

42

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia
Garnek na makaron

Potrzebujesz

Masło
Olej
Sól i pieprz