Wieprzowo-wołowe pulpeciki z piekarnika w pikantnym, czerwonym sosie z ryżem, brokułami, rzodkiewką i dymką

25 min

Łatwy

25 min

To danie to jeden z kandydatów do grona bestsellerów! Znajdziesz tu soczyste pulpeciki wieprzowo-wołowe podkręcone dodatkiem szczypiorku, imbiru i czosnku – łatwo przyrządzone w piekarniku, a następnie obtoczone w domowym, pikantnym sosie z kilku prostych składników – ostrego sosu, soku z cytryny, czosnku, sosu Worchester i cukru. Wraz z ryżem i warzywnymi dodatkami tworzą obiad, który najlepiej zasmakuje na kanapie z ulubionym serialem. Mimo swojej pikantności zasmakuje również najmłodszym!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż oraz brokuły.
  2. Wyrób i uformuj pulpeciki, a następnie piecz ok. 20-25 minut.
  3. Na małej patelni przygotuj sos łącząc ostry sos, sok z cytryny, sos Worchester, cukier trzcinowy i czosnek. Zagotuj, zredukuj, a na koniec obtocz w nim upieczone pulpeciki.
  4. Podawaj z plasterkami rzodkiewek i resztką szczypiorku.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone wieprzowo-wołowe

Ryż jaśminowy

Sos pikantny Roleski

Brokuły

Rzodkiewki

Cytryna

Bułka tarta

Imbir

Czosnek

Cukier trzcinowy

Sos Worchester

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Mała patelnia

Potrzebujesz

Jajko
Olej
Sól i pieprz