To danie to jeden z kandydatów do grona bestsellerów! Znajdziesz tu soczyste pulpeciki wieprzowo-wołowe podkręcone dodatkiem szczypiorku, imbiru i czosnku – łatwo przyrządzone w piekarniku, a następnie obtoczone w domowym, pikantnym sosie z kilku prostych składników – ostrego sosu, soku z cytryny, czosnku, sosu Worchester i cukru. Wraz z ryżem i warzywnymi dodatkami tworzą obiad, który najlepiej zasmakuje na kanapie z ulubionym serialem. Mimo swojej pikantności zasmakuje również najmłodszym!
Krok po kroku:
- Ugotuj ryż oraz brokuły.
- Wyrób i uformuj pulpeciki, a następnie piecz ok. 20-25 minut.
- Na małej patelni przygotuj sos łącząc ostry sos, sok z cytryny, sos Worchester, cukier trzcinowy i czosnek. Zagotuj, zredukuj, a na koniec obtocz w nim upieczone pulpeciki.
- Podawaj z plasterkami rzodkiewek i resztką szczypiorku.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, jaja.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja