Krok po kroku:
- Jackfruita odsącz, opłucz, osusz, a następnie podsmaż na patelni, podlej wodą, duś 10-12 minut, a następnie podziel widelcem na mniejsze kawałki, odparuj nadmiar wody i połącz z sosem BBQ.
- W tym czasie przygotuj pozostałe dodatki – posiekaj w piórka kapustę, pokrój ananasa, pomidora i cebulkę.
- Przygotuj krem z awokado – awokado zmiksuj w blenderze wraz ze śmietaną, sokiem z limonki i świeżą kolendrą.
- Placki podgrzej, przesmaruj kremem z awokado, wyłóż szarpanym jackfruitem w sosie BBQ i pozostałymi dodatkami.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gorczyca, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.