Wege stir-fry z tofu, warzywami i sezamem

20min

Wege

Łatwy

20min

Fantastyczny, kolorowy stir-fry w wersji wege z tofu, marchewką, porem i czerwoną papryką. Ty decydujesz, jak ostry będzie, dodając tyle chili, ile lubisz.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Podsmaż na oleju paprykę wraz z marchewką. Pokrój pora w słupki i dodaj na patelnię.
  3. W międzyczasie tofu pokrój w kostkę i połącz je w misce z sosem sojowym. Zdejmij warzywa z patelni i podsmaż na niej tofu.
  4. Warzywa z tofu podawaj na makaronie, dodając chili i posypując sezamem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu

Makaron spaghetti pełnoziarnisty

Marchew słupki

Por

Papryka czerwona słupki

Sos sojowy

Sezam

Chili



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

443

Tłuszcze [g]

10

Węglowodany [g]

60

Białko [g]

24

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek na makaron
Duża patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól

Alergeny

Gluten
Soja
Sezam