Wege curry na mleczku kokosowym z batatami i kalafiorem

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Nasz pomysł na szybkie i łatwe w przyrządzeniu warzywne curry. Kremowy sos na bazie mleczka kokosowego z sycącymi warzywami – batatami, cieciorką i smacznie wpasowującym się w całość kalafiorem. Do tego garstka kolendry, sypki ryż basmati i wege obiad gotowy!

Krok po kroku:

  1. W garnku ugotuj ryż.
  2. Na patelni podsmaż bataty wraz z różyczkami kalafiora. Następnie dodaj cieciorkę oraz zalej mleczkiem kokosowym.
  3. Całość duś 10-15 minut i podawaj obsypane świeżą kolendrą.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

 

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Ryż basmati

Kalafior różyczki

Bataty kostka

Cieciorka

Mleczko kokosowe

Cebula kostka

Świeża kolendra

Curry

Kurkuma



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

842

Tłuszcze [g]

20

Węglowodany [g]

37

Białko [g]

24

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Garnek
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz