Warzywny stir-fry z pełnoziarnistym makaronem, tofu, garścią dodatków i orzechowym sosem

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Zaskakujący smakiem i łatwością przygotowania wege przepis, który idealnie sprawdzi się jako sposób na obiadową nudę. Znajdziesz tu pełnoziarnisty makaron, warzywa w wyjątkowej formie – przesmażoną marchew z czerwoną cebulą oraz czerwoną kapustą (!) – a także sprawdzone dodatki – dymkę, orzeszki oraz sezam – a całość połączona kremowym orzechowym sosem. Wraz z dodatkiem soczystych pomidorków tworzą obiadowy zestaw, który zyska Twoje uznanie już od pierwszego kęsa!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Pokrój tofu, marchew, czerwoną cebulę oraz czerwoną kapustę i przesmaż na patelni.
  3. Na małej patelni upraż orzeszki, a następnie przygotuj sos łącząc sok z limonki z cukrem trzcinowym, pastą z orzeszków oraz sosem sojowym i zredukuj.
  4. Podawaj łącząc makaron z warzywami i tofu, obsypując orzeszkami, sezamem, dymką i pomidorkami i oblewając zredukowanym sosem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, soja, orzechy, sezam.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone

Makaron spaghetti pełnoziarnisty

Marchew

Czerwona kapusta

Czerwona cebula

Pomidorki

Pasta z orzeszków ziemnych

Limonka

Sos sojowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

526

Tłuszcze [g]

17

Węglowodany [g]

65

Białko [g]

27

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia
Garnek

Potrzebujesz