Zaskakujący smakiem i łatwością przygotowania wege przepis, który idealnie sprawdzi się jako sposób na obiadową nudę. Znajdziesz tu pełnoziarnisty makaron, warzywa w wyjątkowej formie – przesmażoną marchew z czerwoną cebulą oraz czerwoną kapustą (!) – a także sprawdzone dodatki – dymkę, orzeszki oraz sezam – a całość połączona kremowym orzechowym sosem. Wraz z dodatkiem soczystych pomidorków tworzą obiadowy zestaw, który zyska Twoje uznanie już od pierwszego kęsa!
Krok po kroku:
- Ugotuj makaron.
- Pokrój tofu, marchew, czerwoną cebulę oraz czerwoną kapustę i przesmaż na patelni.
- Na małej patelni upraż orzeszki, a następnie przygotuj sos łącząc sok z limonki z cukrem trzcinowym, pastą z orzeszków oraz sosem sojowym i zredukuj.
- Podawaj łącząc makaron z warzywami i tofu, obsypując orzeszkami, sezamem, dymką i pomidorkami i oblewając zredukowanym sosem.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, soja, orzechy, sezam.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.