Warzywny makaron z tofu w kokosowym sosie z pastą curry, dymką i czarnym sezamem

25min

Wege

Łatwy

25min

Wege propozycja, która zachwyci Cię swoim smakiem i nasyci garścią kolorowych dodatków. W tym inspirowanym azjatycką kuchnią daniu znajdziesz pełnoziarnisty makaron spaghetti, który doskonale wchłonie w swoje nitki smak sosu przyrządzonego na bazie śmietanki kokosowej, czerwonej pasty curry, sosu sojowego, czosnku i imbiru. Dodatkowo znajdziesz tu różyczki brokuła, czerwoną papryka, marchew, smażone kosteczki tofu oraz do obsypania dymkę i intrygujący czarny sezam. Danie polecane każdemu, kto lubi odkrywać nowe smaki.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Pokrój tofu i warzywa i podsmaż na patelni.
  3. Dodaj pastę curry, śmietankę kokosową, sos sojowy, wodę oraz różyczki brokuła.
  4. Sos zagotuj, zredukuj, a na koniec wyłóż do niego ugotowany makaron.
  5. Obsyp dymką i czarnym sezamem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, gluten, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone

Makaron spaghetti pełnoziarnisty

Brokuł

Papryka czerwona

Marchew

Szalotka

Śmietanka kokosowa

Czerwona pasta curry

Sos sojowy

Czarny sezam

Imbir

Czosnek

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek na makaron
Duża patelnia

Potrzebujesz

Olej