Ulubione schabowe z pieczarkami z cebulką, tłuczonymi ziemniakami i surówką z białej kapusty

25 min

Łatwy

25 min

Pyszny i bezdyskusyjnie ulubiony obiad – złociste kotlety schabowe, puszyste, kremowe tłuczone ziemniaki, a do tego świeża surówka z białej kapusty i smażone na maśle pieczarki. Obiad, do którego nikogo nie trzeba długo przekonywać! A do tego gotowy w 25 minut.Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki, a następnie utłucz je z łyżeczką masła i odrobiną mleka.
  2. Schaby lekko rozbij, obtocz w jajku, bułce i usmaż na patelni.
  3. Szatkowaną kapustę dopraw i połącz z majonezem.
  4. Pieczarki podsmaż z cebulką na maśle.
  5. Całość podawaj obsypane drobno siekaną natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Ziemniaki obrane

350g

550g

Schab wieprzowy w plastrach

300g

480g

Biała kapusta szatkowana

Marchew szatkowana

Pieczarki

Cebula kostka

Bułka tarta

Majonez

Natka pietruszki



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

540

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

54

Białko [g]

44

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek
Tłuczek do mięsa
Tłuczek do ziemniaków

Potrzebujesz

Masło
Mleko
Olej
Jajko