Ulubione mielone z fasolką szparagową z bułką tartą i młodymi ziemniaczkami z koperkiem

25 min

Łatwy

25 min

Klasyczny, smakowity lekki obiadek, czyli mielone kotleciki i fasolka szparagowa z bułką tartą i ziemniaczkami to smaki dzieciństwa, do których chce się wracać! Łatwe w przyrządzeniu zasmakują wszystkim domownikom.

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ziemniaki i fasolkę.
  2. Wyrób mięso na kotlety, uformuj i smaż na patelni.
  3. Na małej patelni podsmaż na maśle bułkę tartą i połącz z ugotowaną fasolką.
  4. Do podania drobno posiekaj koperek.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone z łopatki wieprzowej

350g

550g

Ziemniaki młode

350g

550g

Fasolka szparagowa

Bułka tarta

Czerstwa bułka

Koperek

Cebula

Czosnek

Majeranek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

629

Tłuszcze [g]

27

Węglowodany [g]

60

Białko [g]

39

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia z przykrywką
Garnek
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Jajko
Masło
Sól i pieprz