Wygoda gotowania

Udka z kurczaka w ziołach z pieczonymi warzywami, sosem z sera pleśniowego i sałatą

25 min

Łatwy

25 min

Obiad, w którym pierwsze skrzypce zagra gęsty, ciągnący się, serowy sos z niebieskiego, pleśniowego, sera. Wystąpi wraz z szybkimi i prostymi dodatkami – udkiem z kurczaka z patelni, pieczonymi warzywami – batatami, różyczkami brokuła, szalotką, ząbkami czosnku i ćwiartkami jabłka – oraz chrupiącą rzymską sałatą z dressingiem. Wszystkie te składniki stworzą smaczny posiłek, a łatwy w przyrządzeniu sos będziesz chętnie odtwarzać jako obiadowy dodatek!Krok po kroku:

  1. Upiecz warzywa – jabłko, kostki batata, różyczki brokuła, szalotkę i czosnek.
  2. Przygotuj sos – zagotuj śmietankę, rozpuść ser i wygotuj.
  3. Usmaż udka z kurczaka.
  4. Na koniec umyj sałatę i połącz z dressingiem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gorczyca, mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka w przyprawach

Batat kostka

Brokuł różyczki

Jabłko

Śmietanka 30%

Ser lazur

Sałata rzymska

Szalotka

Dressing sałatkowy

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

687

Tłuszcze [g]

33

Węglowodany [g]

46

Białko [g]

49

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Sól i pieprz