Tofu z bakłażanem i kapustą pak-choi w azjatyckim sosie z chrupiącą surówką i ryżem

25min

Wege

Łatwy

25min

Wyjątkowy obiadowy zestaw w azjatyckim stylu z gęstym, lepkim i aromatycznym sosem, jak w prawdziwej azjatyckiej restauracji! W tym wydaniu w wege wersji z wędzonym tofu i garścią warzyw – bakłażana i kapusty pakczoi w sosie oraz marchewki, dymki i rzodkiewki w postaci chrupiącej surówki. Spróbuj koniecznie!

Krok po kroku:

  1. Ugotuj ryż.
  2. Na patelni usmaż tofu, bakłażana i kapustę pak czoi.
  3. Warzywa zalej sosem wraz z dodatkiem mąki ziemniaczanej.
  4. Pokrój warzywa do surówki i podawaj, gdy sos zgęstnieje.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: soja, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone

180g

360g

Ryż basmati

150g

240g

Bakłażan

Pak choi

Marchew

Rzodkiewki

Sos Hoisin

Mąka ziemniaczana

Dymka



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

476

Tłuszcze [g]

15

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

18

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek na ryż
Duża patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz