Wygoda gotowania

Tofu w sosie sojowym z makaronem udon, warzywami, czarnym sezamem i dymką

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Wege obiad, do którego chętnie będziesz wracać. Znajdziesz tu porcję kolorowych warzyw w ulubionym, lepkim azjatyckim sosie z zaskakującym, kluskowatym makaronem udon. Spróbuj koniecznie, jeśli przepadasz za wege obiadkami!

Krok po kroku:

  1. Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj ok. 3 minut.
  2. Tofu wraz z warzywami podsmaż na patelni, a następnie zalej mieszanką sosu sojowego, soku z limonki i cukru trzcinowego i zredukuj.
  3. Podawaj z dymką, czarnym sezamem i skrapiając resztką soku z limonki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, soja, sezam.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Tofu wędzone

Makaron udon

Ananas konserwowy

Papryka czerwona

Czerwona cebula

Limonka

Suszone grzybki mun

Sos sojowy

Cukier w łyżkach

Czarny sezam

Czosnek

Dymka

Przyprawa kuchni chińskiej



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

437

Tłuszcze [g]

15

Węglowodany [g]

54

Białko [g]

20

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia
Garnek na makaron
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Sól