Obiadowe burgery, które zachwycą Cię swoim niecodziennym połączeniem smakowym inspirowanym słynnymi wietnamskimi bułeczkami banh mi. Ten obiad to prawdziwa bomba smakowa – zaczynając od aromatycznej, świeżej kolendry, pikantnego sosu z połączenia ostrego sosu sriracha z majonezem i limonką oraz chrupiących świeżych dodatków – sałaty, ogórka, słupków marchewki i rzodkiewek. Całość otoczona pyszną maślaną bułeczką w stylu brioche i kotlecikiem z łopatki wieprzowej tworzy świetną całość, która na stałe zagości w Twoim jadłospisie. A do wypełnienia talerza – obowiązkowo domowe frytki w słodkiej papryce – pycha!
Krok po kroku:
- Ziemniaki pokrój w słupki, połącz z wędzoną papryką i piecz ok. 20 minut.
- Mięso wyrób z jajkiem, bułką tartą, dymką, czosnkiem i papryczką chili – usmaż na patelni.
- Przygotuj dodatki – połącz majonez z sosem sriracha i sokiem z limonki, a warzywa opłucz i pokrój w słupki.
- Do podgrzania podpiecz bułki w piekarniku z ziemniakami, przesmaruj przygotowanym sosem, wyłóż dodatkami i usmażonymi kotletami. Podawaj z przygotowanymi frytkami.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, mleko, jaja, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja