Szybkie risotto z zielonymi warzywami, kurczakiem, pleśniowym serem i pomidorkami

25min

Łatwy

25min

Pomysł na ekspresowe risotto, które raz-dwa wykonasz w swojej kuchni, i które zasmakuje wszystkim domownikom. Znajdziesz tu pora – który doskonale zastąpi używaną często w risotto cebulę – a także listki szpinaku oraz konserwowy groszek. Całość połączy pleśniowy ser, którego lepkość przełamią soczyste pomidorki. To danie stanie się jednym z Twoich ulubionych!

Krok po kroku:

  1. Pora pokrój w piórka, a następnie podsmaż na maśle.
  2. Zeszklij ryż, a następnie podlewaj bulionem, aż ryż zmięknie.
  3. Kawałki piersi z kurczaka podsmaż na patelni.
  4. Do risotto dodaj ser, groszek i szpinak i podawaj z połówkami pomidorków.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z piersi kurczaka

Ryż arborio

Groszek konserwowy

Pomidorki

Szpinak

Por

Ser lazur



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

Tłuszcze [g]

Węglowodany [g]

Białko [g]

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Ganek z grubym dnem
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Masło