To danie to klasyczna obiadowa propozycja, ale znajdziesz w niej kilka szczegółów, które wyróżnią ją spośród pozostałych. Pierwszą z nich jest cebulowo-musztardowy sos, który nabierze gęstej, kremowej konsystencji i doskonale pójdzie w parze z tłuczonymi ziemniaczkami i polędwiczką wieprzową. Mięso szybko poddusisz na patelni, a sos łatwo przyrządzisz z cebulki, czosnku, musztardy francuskiej i śmietany, a do podania podasz sałatkę z ogórka kiszonego z siekaną cebulką. Całość stworzy bardzo smaczny posiłek, który przypadnie do gustu zwłaszcza fanom mięsnych obiadów.
Krok po kroku:
- Ziemniaki ugotuj i utłucz z odrobiną masła i mleka.
- Polędwiczkę oprósz mąką pszenną i obsmaż na złoto.
- Posiekaj cebulkę – pół do sosu w piórka, a pół w drobną kosteczkę do sałatki.
- Mięso podsmaż z cebulką i czosnkiem, zalej wodą i duś ok. 10-15 minut. Następnie odparuj wodę, zagęść resztą mąki, dodaj musztardę i zabiel śmietaną.
- Ogórki posiekaj w plasterki i połącz z resztką cebulki i łyżką oleju. Do podania posiekaj natkę pietruszki.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, gorczyca, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja